DSC van start!

Gepubliceerd op 28 september 2017 om 20:59

Landschap, natuur en biodiversiteit komen in de landbouw steeds meer in de knel. Oorzaak: het ontbreken van een voor de boer lonend sturingsmodel. In Overijssel gaat is Courage op 28 september, samen met Landschap Overijssel en Het Nationaal Groenfonds een nieuw model ontwikkelen en uitproberen: het ‘Dairyland Stewardship Council (DSC)’.

Het DSC-model gaat er vanuit dat veel partijen een belang hebben bij de kwaliteit van natuur en landschap. Al die partijen kunnen boeren positief belonen voor hun bijdrage aan die kwaliteit. Die beloningen hoeven niet altijd uit geld te bestaan, maar kunnen ook bestaan uit het geven van invloed, toegang of het verlenen van status. De clou is dat DSC al die beloningen wil afstemmen en elkaar wil laten versterken. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de factor grond. Toegang tot grondgebruik is immers de krachtigste beloning voor boeren voor het bevorderen van biodiversiteit en landschapskwaliteit. 

 

Lees verder op http://www.courage2025.nl/projecten/dairyland-stewardship-council-nieuw-sturingsmodel-voor-landschapsbeheer?tab=4


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.