Nieuws

 

Uit de pers

Hoe troeven we Reintje af?

Grootschalig onderzoek laat zien dat vossen nesten leegroven in de Overijsselse beschermde weidevogelgebieden Lierderbroek (bij Heino), Staphorsterveld en Tolhuislanden (Nieuwleusen).

Lees meer »

Lindeboom geplant in het kader van 750 jaar IJssellandschap

Op vrijdag 26 januari is door Agrarische Natuurvereniging (ANV) Groen Salland en BiomasSalland tijdens een feestelijke bijeenkomst een lindeboom geplant in het weiland voor de werkplaats van IJssellandschap aan de Raalterweg in Schalkhaar. De Linde is een cadeau van beide organisaties aan IJssellandschap vanwege het 750 jarige jubileum van de stichting.

Lees meer »

Snoeicursus

Moet je een fruitboom nu snoeien in de winter of in het voorjaar? Helemaal kort of nog iets laten staan?

Lees meer »

Stimuleringsregeling erven in Salland

Wilt u aan de slag met uw erf? En wilt u dat doen op een manier die goed past in het Sallandse landschap? Is uw erf gelegen in de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte en woont u in het buitengebied? Met de stimuleringsregeling ‘Erven in Salland’ helpen wij u graag op weg.

Lees meer »

DSC van start!

Landschap, natuur en biodiversiteit komen in de landbouw steeds meer in de knel. Oorzaak: het ontbreken van een voor de boer lonend sturingsmodel. In Overijssel gaat is Courage op 28 september, samen met Landschap Overijssel en Het Nationaal Groenfonds een nieuw model ontwikkelen en uitproberen: het ‘Dairyland Stewardship Council (DSC)’.

Lees meer »

 Nieuwsbrieven

PDF
Nieuwsbrief ANV Groen Salland feb2018