Nieuws

ALV 19 april

Woensdag 19 april is er een mooie Algemene Ledenvergadering. Op de agenda staan natuurlijk het reilen en zeilen van de vereniging. Ook hebben we twee sprekers die zeer de moeite waard zijn:

Lees meer »

Snipperronde Raalte 2023

De gemeente Raalte biedt dit jaar in het buitengebied de mogelijkheid snoeihout gratis op te laten halen. Snoeihout dat vrijkomt bij landschapsonderhoud kan worden aangeboden tijdens de zogenoemde snipperroute.

Lees meer »

Proefveld randenbeheer

Op 12 juli heeft ANV Groen Salland een zomeravond georganiseerd over randenbeheer; inclusief de mogelijkheid tot het bezoeken van proefvelden met bloeiende zaadmengsels. Een geslaagde avond met mooie opkomst!

Lees meer »

Aanbieden snoeihout

Voor de inwoners van het buitengebied van Raalte is het weer mogelijk om snoeihout aan te bieden ter versnippering. Heeft u hiervoor belangstelling? Vul dan onderstaand formulier in en stuur deze op naar groensalland@kpnmail.nl

Lees meer »

Boer, worm en wetenschap

Zes boeren in Stegeren en omgeving kijken de komende drie jaar hoe zij hun bodem klimaatbestendiger kunnen maken. Ze krijgen hulp van waterschap Vechtstromen, provincie Overijssel en tal van kennisorganisaties.

Lees meer »

Ecologie moet economische waarde krijgen

De land- en tuinbouw is gewend om te werken met de natuur en daarom de aangewezen partij om een impuls aan de biodiversiteit te geven. Maar dat kan niet zonder aan biodiversiteit een economische waarde toe te kennen.

Lees meer »

Hoe troeven we Reintje af?

Grootschalig onderzoek laat zien dat vossen nesten leegroven in de Overijsselse beschermde weidevogelgebieden Lierderbroek (bij Heino), Staphorsterveld en Tolhuislanden (Nieuwleusen).

Lees meer »

Lindeboom geplant in het kader van 750 jaar IJssellandschap

Op vrijdag 26 januari is door Agrarische Natuurvereniging (ANV) Groen Salland en BiomasSalland tijdens een feestelijke bijeenkomst een lindeboom geplant in het weiland voor de werkplaats van IJssellandschap aan de Raalterweg in Schalkhaar. De Linde is een cadeau van beide organisaties aan IJssellandschap vanwege het 750 jarige jubileum van de stichting.

Lees meer »

Snoeicursus

Moet je een fruitboom nu snoeien in de winter of in het voorjaar? Helemaal kort of nog iets laten staan?

Lees meer »

Stimuleringsregeling erven in Salland

Wilt u aan de slag met uw erf? En wilt u dat doen op een manier die goed past in het Sallandse landschap? Is uw erf gelegen in de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte en woont u in het buitengebied? Met de stimuleringsregeling ‘Erven in Salland’ helpen wij u graag op weg.

Lees meer »

 Nieuwsbrieven

nieuwsbrief ANV Groen Salland maart 2019